top of page
אושפלו - תבשיל עוף, אורז וגזר
מתכון של אדוה צ'רניק

מצרכים:

4 כרעיים

4 בצלים חתוכים לחצאי פרוסות

חצי ראש שום

4 גזרים

2 כוסות אורז 

2 תפוחי אדמה

 

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון.

אופן ההכנה:

בסיר רחב נשים 2 כפות שמן ונטגן את העוף. נתבל מעט מכל התבלינים הנ"ל. כשהעוף שחום משני צידיו נוסיף חצי כוס מים ונכסה לרבע שעה, עד שהמים התאדו. להוציא את העוף לצלחת.

 

להוסיף עוד שתי כפות שמן (לא לנקות את הסיר!) ולטגן את הבצל עד להזהבה.

 

את הגזרים לחתוך ל"גפרורים" ונוסיף אותם לבצל.

 

להוסיף את שיני השום השלמות ולטגן עוד דקה. לתבל במלח ופלפל ולהוציא לקערה. שמים כף שמן ומסדרים על תחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה. מבשלים על אש גבוהה שייצרבו.

בינתיים את שתי כוסות האורז נשטוף ונסנן ונניח בקערה. התיבול של האורז צריך להיות מורגש יותר (חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, רבע כפית כמון, חצי כפית מלח ופלפל שחור לפי טעם).

 

מתחילים לסדר את הסיר, תפוחי האדמה למטה, מניחים את העוף הפוך, מפזרים את האורז ומעל את הבצל, הגזר והשום. 

על שתי כוסות אורז שימו שתי כוסות מים רותחים. מורידים לאש נמוכה לארבעים וחמש דקות.

מכבים ונותנים לנוח לעוד רבע שעה.

 

הופכים על צלחת עמוקה וגדולה ובתאבון!


ניתן לקצוץ פטרוזיליה טרייה לפני ההגשה. מומלץ עם טחינה בצד וסלט ירקות :)

bottom of page