מג'דרה
מתכון של ענבר טל

רכיבים:

2 בצלים (קצוצים)

3 שינים שום (פרוסות)

כוס אורז מלא

כוס עדשים ירוקות (ניתן להנביט / להשרות כ-3 שעות)

3 כוסות מים רותחים

1 כפית כורכום

2 כפיות כמון

מלח, פלפל לפי הטעם.

 

הכנה:

מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה.

מוסיפים 3 שינים שום פרוסות לשתי דקות טיגון.

מוסיפים כוס אורז מלא וכוס עדשים ירוקות (אחרי השריה/הנבטה), 3 כוסות מים רותחים, כפית כורכום 2 כפיות כמון, מלח ופלפל, מביאים להרתחה, ומבשלים סגור על אש נמוכה כ-40 דקות.